Nationaal Kamp 2025

#NKH66

Terminologie

Tijdens de Kampweek krijgen jullie te maken met woorden die jullie in het dagelijks leven misschien niet zo vaak tegen zullen komen. Wij leggen ze voor jullie uit.

Algemeen Kampleider / Kampleiding. Floris is Algemeen Kampleider en hij houdt het overzicht over de hele Kampweek. Vincent en Corné zijn lid van de Kampleiding. Die hebben dus de leiding in deze week.

Kampstaf, de mensen die de Kampweek organiseren. Van het organiseren van activiteiten tot het bouwen van het decor. Op de Stoep zie je een bord met alle namen en foto’s.

Kampwachten, jongens en meisjes vanaf een jaar of 16 die twee weken lang hun handen uit de mouwen steken en zorgen voor schone toiletten, klaarzetten van materiaal en nog vééél meer klussen.

De Groepsleid(st)er, is één van de groepsleden die optreedt als vertegenwoordig(st)er van de gehele groep. Wordt door de anderen gekozen of door de meester of juf aangewezen.

Groepsnaam, is de naam van de groep, die door de groep zelf is gekozen. Neem geen moeilijke of lange naam. Het is leuk als de naam van de groep te maken heeft met het kampthema.

Kampement, is het stukje bos van elke groep, waar de tenten, de tafels en banken staan.

Plaats, daar waar alle Kampementen van je school of internaat bij elkaar staan.

Amfitheater, is een overdekt theater met een podium, waar alle groepen steeds samenkomen.

Amfitheaterleidster, Fimmy is de mevrouw die de presentatie doet in het Amfitheater, zij zingt de Kampliedjes met jullie en geeft jullie uitleg over de Kampweek.

Het Kampgebouw, is het houten gebouw "De Zandkreek" midden in het kamp waar o.a. het eten wordt uitgedeeld en waar de toiletten zijn.

De Stoep, de stoep achter het Kampgebouw. Daar hangt het scorebord en wordt het eten uitgedeeld.

Kamptoeter, daarmee worden signalen gegeven voor de groepen, o.a. verzamelen, eten halen, einde spel enz.

Eten halen, doen we bij het kampgebouw op de STOEP (achter het kampgebouw). Je krijgt de ingrediënten voor het eten, dat je zelf klaar moet maken. Neem een kratje of een emmer mee, dat is erg gemakkelijk voor het dragen van de ingrediënten. Vergeet niet je kaart mee te nemen!

Jury, Gea en Gerdie, dat zijn twee uitzonderlijk slimme dames, die uitrekenen hoeveel punten je ergens voor krijgt.

Kampcontrole, die wordt elke dag gedaan door enkele zeer ervaren kampeerders. Elke dag komt de Kampcontroleur (m/v) naar je Kampement om alles na te kijken, zoals lichamelijke hygiëne (zijn je handen gewassen?), de tenten (netjes opgeruimd en geen bagage tegen zijkant?), de keuken (netjes afgewassen en de theedoeken aan de waslijn?).

Kampdata

Het overzicht van alle Kampdata

NKH66

6- 7- 8 september 2024 Stafweekend
4- 5- 6 oktober 2024 Stafweekend
1- 2- 3 november 2024 Filmweekend *
10-11-12 januari 2025 Stafweekend
7- 8- 9 maart 2025 Mentorenweekend *
4- 5- 6 april 2025 Stafweekend
27 mei t/m 1 juni 2025 Voorbereidingsweek
2 juni t/m 6 juni 2025 Kampweek
* Mentoren van de scholen uitgenodigd.