FIESTA DE LA FIESTA!

#NKH65

We reizen naar Mexico tijdens de jubileumeditie van Nationaal Kamp Hattem. Voor de 65e keer organiseren we deze unieke Schoolwerkweek. De wereld van kinderavonturen is nog altijd populair! Aan de andere kant van de oceaan, heel ver van Nederland, ligt het land van sombrero’s, gitaren en grote feesten. Diep in de Mexicaanse jungle, in de schaduw van het Zuidelijke Sierra Madre-gebergte, ligt het kleurrijke dorpje Sando Arroyo. Een kleine plek, maar groots in reputatie. In Sando Arroyo staat namelijk de grootste feestartikelenfabriek van Mexico, Fiesta Nariz – voor al uw maskers, vlaggetjes, feestneuzen, toeters, bellen en allerhande feestartikelen. 

Señor Dinero is de baas van de feestfabriek in Sando Arroyo. Hij produceert met uitvindster Chihuahua, naast die bijzondere feestartikelen, het meest fantastische en lekkerste snoep van heel Mexico, maar zorgt daarbij ook voor milieuvervuiling. Dat wil Jefe Paolo voorkomen, maar hij wordt direct uit zijn functie ontheven en heeft geen poot meer om op te staan. Samen met de excentrieke kunstenares Maria Kalo roepen ze alle bevriende Mexicanen op om naar Mexico te komen!
Er zullen ongeveer 250 kinderen meedoen aan het 65e Nationaal Kamp Hattem. We verwelkomen twee nieuwe scholen: ICK De Bundel uit Apeldoorn en ICK De Gaerde uit Zoetermeer. Voor het eerst gaat er ook een groep kinderen van het Julia Internaat uit Zwijndrecht mee.

Terminologie

Tijdens de Kampweek krijgen jullie te maken met woorden die jullie in het dagelijks leven misschien niet zo vaak tegen zullen komen. Wij leggen ze voor jullie uit.

Algemeen Kampleider / Kampleiding. Floris is Algemeen Kampleider en hij houdt het overzicht over de hele Kampweek. Vincent en Corné zijn lid van de Kampleiding. Die hebben dus de leiding in deze week.

Kampstaf, de mensen die de Kampweek organiseren. Van het organiseren van activiteiten tot het bouwen van het decor. Op de Stoep zie je een bord met alle namen en foto’s.

Kampwachten, jongens en meisjes vanaf een jaar of 16 die twee weken lang hun handen uit de mouwen steken en zorgen voor schone toiletten, klaarzetten van materiaal en nog vééél meer klussen.

De Groepsleid(st)er, is één van de groepsleden die optreedt als vertegenwoordig(st)er van de gehele groep. Wordt door de anderen gekozen of door de meester of juf aangewezen.

Groepsnaam, is de naam van de groep, die door de groep zelf is gekozen. Neem geen moeilijke of lange naam. Het is leuk als de naam van de groep te maken heeft met het kampthema.

Kampement, is het stukje bos van elke groep, waar de tenten, de tafels en banken staan.

Plaats, daar waar alle Kampementen van je school of internaat bij elkaar staan.

Amfitheater, is een overdekt theater met een podium, waar alle groepen steeds samenkomen.

Amfitheaterleidster, Fimmy is de mevrouw die de presentatie doet in het Amfitheater, zij zingt de Kampliedjes met jullie en geeft jullie uitleg over de Kampweek.

Het Kampgebouw, is het houten gebouw "De Zandkreek" midden in het kamp waar o.a. het eten wordt uitgedeeld en waar de toiletten zijn.

De Stoep, de stoep achter het Kampgebouw. Daar hangt het scorebord en wordt het eten uitgedeeld.

Kamptoeter, daarmee worden signalen gegeven voor de groepen, o.a. verzamelen, eten halen, einde spel enz.

Eten halen, doen we bij het kampgebouw op de STOEP (achter het kampgebouw). Je krijgt de ingrediënten voor het eten, dat je zelf klaar moet maken. Neem een kratje of een emmer mee, dat is erg gemakkelijk voor het dragen van de ingrediënten. Vergeet niet je kaart mee te nemen!

Jury, Gea en Gerdie, dat zijn twee uitzonderlijk slimme dames, die uitrekenen hoeveel punten je ergens voor krijgt.

Kampcontrole, die wordt elke dag gedaan door enkele zeer ervaren kampeerders. Elke dag komt de Kampcontroleur (m/v) naar je Kampement om alles na te kijken, zoals lichamelijke hygiëne (zijn je handen gewassen?), de tenten (netjes opgeruimd en geen bagage tegen zijkant?), de keuken (netjes afgewassen en de theedoeken aan de waslijn?).

Kampdata

Het overzicht van alle Kampdata

NKH65

8- 9-10 september 2023 Stafweekend
6- 7- 8 oktober 2023 Stafweekend
3- 4- 5 november 2023 Stafweekend
12-13-14 januari 2024 Filmweekend *
8- 9-10 maart 2024 Mentorenweekend *
19-20-21 april 2024 Stafweekend
28 mei t/m 2 juni 2024 Voorbereidingsweek
3 juni t/m 7 juni 2024 Kampweek
* Mentoren van de scholen uitgenodigd.

Titelsong

Beluister hier de speciaal geschreven Titelsong

2024 - Fiesta de la Fiesta