Sores in het Circus. Zankrekev en de bende van de Zwarte Voet.

#NKH62

Rusland – Anno 1908 - Circus Zankrekev was een paar jaar geleden nog het meest succesvolle circus van het land. Uit hele land kwamen de mensen naar Hattumstadt om te genieten van een fantastische voorstelling. Circusdirecteur Zankrekev was zo trots als 100 Russische pauwen. 

Maar nu zit de circusdirecteur met zijn handen in het haar. Zijn circustent is zwaar verouderd, artiesten zijn met pensioen gegaan en de dieren naar hun laatste rustplaats. Gelukkig krijgt de circusdirecteur hulp uit onverwachte hoek. Mevrouw A.B.N Amrovitsj van de Russische Staatsjbank biedt hem een bedrag aan van maar liefst 100.000 roebel. Genoeg om een splinternieuwe tent te kopen en om een aantal nieuwe artiesten aan te nemen. Circus Zankrekev zal weer mooie tijden gaan beleven!

Zankrekev neemt het bedrag graag aan, de hoge rente die erbij komt neemt hij voor lief. Ans Klokskaja, de vrouwelijke goochelaar van het circusgezelschap, is het niet eens met de beslissing van de circusdirecteur. Ze vertrouwt mevrouw Amrovitsj voor geen meter. 

De volgende dag koopt Zankrekev een extra grote tent, waar extra veel bezoekers in passen. Veel betalend publiek! In een grote tent hoort ook een grote show. Dus houdt hij audities voor alle soorten artiesten. Er komen tientallen artiesten op de audities af. Degenslikkers, jongleurs, vuurvreters, clowns, leeuwentemmers, acrobaten, eenwielrijders, koorddansers, amazones, goochelaars... Het talent vliegt je om de oren! Zankrekev neemt ze allemaal aan. Nu heeft hij een programma. 

De grote opening. De circusdirecteur staat bij de ingang en begroet de menigte die uit Hattumstadt op het circus afkomen. Ans Klokskaja heeft het er maar druk mee bij de kassa. Dat gaat goed.

Maar tijdens de show gebeuren er rare dingen. De tijgers vallen in slaap. De clowns hebben zoveel jeuk onder hun oksels dat ze zélf niet meer kunnen stoppen met lachen. Het koord van de koorddanser is geen koord, maar een elastiek. Hij wordt zo de tent uit gekatapulteerd. Zelfs Ans’ goocheltruc mislukt jammerlijk, maar nu is het wel heel bont. Een onophoudelijke stroom zeepsop spuit uit haar hoge hoed over alle bezoekers heen! Het publiek verlaat boos de tent. Ze voelen zich opgelicht!

Zankrekev is zwaar aangeslagen. Ans gaat op onderzoek uit. Want dit is te toevallig, dit kan niet allemaal tegelijk misgaan. Wie heeft dit op zijn geweten? Ze roept de hulp in van haar bevriende circusartiesten uit heel het land. Kom naar Hattumstadt!


Oh ja... Wat is dat toch met die zwarte voeten? Welke bende zit hier nu achter?

Titelsong

Beluister hier de speciaal geschreven Titelsong

2019 Sores in het circus

Kampkranten

Tijdens de Kampweek worden dagelijks Kampkranten uitgebracht.

Foto's

Weer even terugkijken hoe fantastisch die Kampweek in Hattem was?

Eindstand

Winnaar Wisselschild (foto)

CBS 't Jok, Terschelling
Groepje 37 "Roesjky's"

Winnaar Ornament

De Oude Vaart, Terneuzen
Groepje 4 "Russische Zolata's"

Volledige eindstand

EindstandGroepsnummerGroepsnaamPuntenSchool
137Roesjky's306CBS 't Jok, Terschelling
213Lion Kings300CBS de Hoeksteen, Wemeldinge
222FK Bliny300Meander, Nieuwegein
324Russia Bende299OBS de Dam, Lemmer
48Rijkski Roebels298De Oude Vaart, Terneuzen
526Baboesjka's295Ds. Joh. v.d. Wendeschool, Kampereiland
534Brandana's295CBS Vossersschool, Terschelling
616Hatsikideeski283De Kustschool, Cadzand/Zuidzande
618Pipo Power283K. Norel, Epe
719Little Strongkeys266OBS Het Talent, Mookhoek
831Opgewekte Olifanten263Prinses Margrietschool, Rotterdam

Uitslag sportdag

Onderdeel1e plaats2e plaats3e plaats
TrefbalWemeldingeEpeOude Vaart 3
VoetbalRotterdamWemeldingeTerneuzen 3
FlagballEpeTerneuzenMeander
Estafette MeisjesKampereiland 2Terneuzen 1Meander 1
Estafette JongensLemmer 1Wemeldinge 1Terneuzen 1
Estafette MentorenTerneuzen 1KampwachtenKampstaf

Uitslag Kampvuuravond

EindstandPlaats / School
1CBS 't Jok, Terschelling