Deelnemen aan het Nationaal Kamp Hattem

Nationaal Kamp Hattem wordt georganiseerd door de vrijwilligers van Stichting Bosavontuur Hattem. Dit jaarlijkse evenement is niet zo maar een weekje bivakkeren in het bos. We zorgen ieder jaar voor een volledig uitgewerkt programma en kinderen beleven de week van hun leven. Onze Kampweek is bedoeld voor kinderen van groep 7 en groep 8 van het basisonderwijs. We doen een beroep op de vindingrijkheid van de kinderen. Een week in het bos zonder telefoon en Social Media. Kan dat nog wel? Jazeker! We bewijzen het al vele jaren.

Een week in het bos zonder telefoon en Social Media. Kan dat nog wel?

De voorbereiding begint in maart wanneer een aantal vrijwilligers van onze organisatie op school komt om kennis te maken. We laten dan de Kampfilm zien die gemaakt is met hulp van de meesters en de juffen. De voorbereiding op school (en/of schippersinternaat) bestaat uit het maken van de eigen Kampkleding, het ontwerpen van een eigen Kampschild en het maken van de versieringen om het eigen Kampement er zo mooi mogelijk uit te laten zien.

Tijdens de Kampweek strijden de kinderen met hun Kampgroepje om de hoogste eer: Het Wisselschild (zie foto onder). Het gaat daarbij niet om de punten, maar om de waardering voor 'het beste beentje voor' en een enthousiaste samenwerking binnen en buiten het Kampgroepje. Bijvoorbeeld tijdens de speurtochten, het koken van de eigen maaltijd of op de Sportdag.

Regelmatig wordt het Nationaal Kamp geopend door bekende personen: HKH (toenmalig) Prinses Beatrix - HKH Prinses Margriet - Kees Verkerk - de burgemeesters van Hattem – Jochem van Gelder – Lisa Wade – Ron Boszhard etc.

We komen graag bij u op school om uitleg te geven over Nationaal Kamp Hattem.
Neem gerust contact met ons op!

All-in Pakket

  • 5-daagse Kampweek (ma - vr) inclusief
  • Busvervoer (retour school - Hattem) inclusief
  • Voeding (volpension) inclusief
  • Volledig verzorgd activiteiten programma inclusief
  • Onvergetelijke beleving inclusief
  • Prijs per kind € 85,-