Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/nationaalkamp/domains/nationaalkamp.nl/public_html/content/blog/bl-kernel/helpers/text.class.php on line 116

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/nationaalkamp/domains/nationaalkamp.nl/public_html/content/blog/bl-kernel/helpers/text.class.php on line 219
"In een mum van tijd stond de winkel vol met half ontklede heren" - 60 jaar Kamp, 60 jaar anekdotes
NKH60
Cover Image

Adri Romijn-Fernhout kennen we in de Zandkreek als aanwezig en welbespraakt. Het was even aandringen, maar een anekdote van haar mocht niet ontbreken. Het kan niet anders zijn dat ook haar geheugen een schatkamer aan Kampherinneringen is en ze heeft er een leuke uit weten te pikken. Uiteraard heeft ze deze op papier gezet en naar ons opgestuurd. En weer mag u meelezen.

Het is juni 1992. Ik mag voor de tweede keer mee als Kampwacht. Ai den Eenoger is het thema en in de begeleidende brief, jawel, nog per post aangeleverd, stond de vraag of we wilden kijken of we geschikte kleding mee konden nemen in piratenstijl. Dat had natuurlijk niemand gedaan. Maar joh, we gingen zaterdag toch met z'n allen naar Zwolle dus aldaar maar op jacht naar gestreepte shirtjes. Nergens te krijgen natuurlijk en al helemaal niet voor armlastige Kampwachten. Maar niet getreurd, de plaatselijke Zeeman had geweldige gestreepte hansopjes in de aanbieding en zuidwesters in het zwart. Deze laatste dwars op je hoofd vormde een geweldige piratensteek en tja die pyjama's... moesten natuurlijk gepast. In een gemiddelde Zeeman is geen paskamer dus in een mum van tijd stond de winkel vol met half ontklede heren. De verkoopsters wisten niet waar ze kijken moesten, maar waarschijnlijk was dit het enige filiaal waar de hansopjes uitverkocht waren.

Nog een keer omkleden was wat te veel van het goede voor de jongens dus de rest van de middag hebben we doorgebracht met een stel losgeslagen piraten.

Maar zeg nu zelf: het resultaat is toch geweldig?

De welbespraakte Adri Romijn-Fernhout begon als Kampwacht in 1991. Als zovelen groeide zij later door tot Kampstaflid. Tot haar afscheid in 2015 zijn er weinig functies geweest die ze vanuit die positie niet bekleed heeft. We kennen haar onder meer als toneelspeelster, amfitheaterleidster en bestuurslid.

Image description