sluiten
› Nieuws › Vrijdag 10 juni 2016
PromofilmBekijk de promofilm

Vrijdag 10 juni 2016

En dan is het alweer vrijdag en dat is inderdaad de allerlaatste Kampdag van het 59e Kamp. Kinderen komen 's ochtends hun tent uit wetende dat ze aan het eind van de dag weer thuis zullen zijn. De een vindt dit natuurlijk erg fijn, maar natuurlijk zijn er ook de echte die-hards die er nog weken aan vast hadden kunnen plakken.


img_5947_512


img_5946_512


Wel moet er natuurlijk nog het een en ander gebeuren. Een kleine activiteit in de ochtend. En dat is een belangrijke, want de strijd om het Wisselschild is nog hartstikke spannend. Er wordt dus hard gestreden voor de laatste te verdienen punten. In de activiteit is ook de manier te vinden om de ontsnapte Bin-Shniki en Suffi terug naar het paleis te lokken. Dit lukt en omdat ook de Sultan inmiddels terug is krijgen ze hun passende straf. En nog belangrijker: De orde is weer hersteld in Hattamabad. Alles is weer zoals het ooit was.


Daarna is het opruimen geblazen. De kinderen ruimen hun tenten op, halen de dekzijltjes naar beneden en brengen het knoophout netjes terug naar het Kampgebouw. Als alles opgeruimd is is het natuurlijk tijd voor het laatste officiele gedeelte. Natuurlijk worden er nog wat liedjes gezongen, mensen bedankt en de klok gaat een uur vooruit. Maar dan nadert natuurlijk het hoogtepunt. De climax van de week.


Want de belangrijkste prijzen moesten nog verdeeld worden. En dat zijn natuurlijk die van het Ornament en het felbegeerde Wisselschild. Tromgeroffel klinkt als de winnaar van het Ornament bekend gemaakt wordt. Dit jaar gaat deze naar het groepje genaamd Oosterse Kamelenkwijl (Groepje 17, Meander). Luid gejuich klinkt en trots nemen ze hun prijs in ontvangst. Het Wisselschild gaat dit jaar naar Lemmer. Groepje 27, genaamd The Crazy Tulbanden, bleek over de hele week gezien alle activiteiten het best uitgevoerd te hebben en komen in een illuster rijtje van 59 Kampwinnaars.


img_5985_512


img_5986_512


Dan zit het erop. Tientallen keren wordt het welbekende 'Oh, Nationaal Kamp' gezongen en daarna zwaaien we de volgeladen bussen met kinderen uit. De Kampstaf en Kampwachten zetten nog even hun beste beentje voor en zorgen dat het bos weer schoner is als dat het was voordat we allemaal gekomen zijn. Daarna proosten we op een prachtweek. Het 59e Kamp mag met recht geslaagd genoemd worden. Onze dank aan alle betrokkenen. Op naar het 60e Kamp!

© Copyright 2019 Nationaal Kamp Hattem Design by

WvH

Google+