sluiten
› Nieuws › Woensdag 18 juni 2014
PromofilmBekijk de promofilm

Woensdag 18 juni 2014

Langzaam maar zeker staan de gezichtjes iets vermoeider, maar nog altijd straalt het plezier en de energie van de kinderen af. En dat moest ook wel, want ook vandaag stond er weer een leuk en vol programma te wachten. Gelukkig zit het weer ook een beetje mee. Al vielen er vanochtend een of twee bescheiden buitjes, ook de zon is weer volop aanwezig geweest op de derde dag in Hattemson City.


Een dag die begon met de vraag: Wat nu? Er was goud gevonden, maar door een foefje met de machine van Profi Soapy werd deze direct weer door Sir Goldsoul terug veroverd. Maar met dank aan de inmiddels nog vreemder geworden snuiter werd de opslagplaats waar Goldsoul zijn goud bewaard gevonden. Deze stond in de Lehm Pit Claim (De Leemkule). Daar mochten de kinderen eerst activiteiten doen als boogschieten, skelteren, wandklimmen en in volle vaart vanaf een ware tokkelbaan.


img20140618wa0024_512


img20140618wa0021_512


img20140618wa0022_512


Ondertussen verzamelden ze stukjes lont en dynamiet en werd de opslagplaats opgeblazen, smolt het goud en liep het vloeibare goud rustig terug via een speciaal aangelegde baan. Het goud was terug in John Delver's handen.


img20140618wa0030_512


's Avonds werd er eerst een grote weldoener van het Nationaal Kamp in het zonnetje gezet. Met dank aan een gulle donatie werd het Scheepvaartgilde toegelaten tot de Orde van de Blauwe Lantaarn. Daarna konden de kinderen genieten van een spannende strijd tussen Martin Mountie en John Delver. Met als inzet dat Sir Goldsoul zou vertrekken bij verlies of zijn goud zou terugkrijgen bij winst. Maar de slechte Goldsoul zag Martin Mountie en zichzelf spartelend in een grote waterbak verliezen. Helaas voor John Delver hield hij geen woord en vertrok hij niet, maar dankzij John en Sandy hebben we Profi Soapy gevangen genomen. En wat is de "Masjien" van Goldsoul nu waard zonder zijn professor.


Morgen mogen de kinderen zich van de sportiefste kant laten zien tijdens de sportdagen en zullen we in spanning toezien hoe het allemaal verder gaat in Hattemson City, waar de spanning met de dag groter wordt.


Voor meer leuke dagelijkse foto's volg ons op Facebook en Twitter!

© Copyright 2019 Nationaal Kamp Hattem Design by

WvH

Google+