sluiten
› Nieuws › Maandag 3 juni 2013
PromofilmBekijk de promofilm

Maandag 3 juni 2013

In twee keer...


Het lukte niet om een fles kapot te laten slaan tegen een grote pizzapan, maar Pepe nam vervolgens het heft in eigen hand en ‘ tikte’ de fles kapot op het hoofd van rivaal Capo Emilio. En zo werd het 56e Nationaal Kamp Hattem alsnog voor geopend verklaard door Sipke Jan Bousema, voor deze gelegenheid omgedoopt tot Sipke-Gio. De presentator speelde de rol van Afgevaardigde van het Italiaans Culinair Agentschap met verve en de kinderen genoten van zijn optreden.


ma1


Na de opening ging Bousema op bezoek in de Kampementjes en nam uitgebreid de tijd voor veel foto's en handtekeningen.


Op een zonnig bussenveld verschenen deze ochtend de bussen met de kinderen die deel gaan nemen aan het 56e Nationaal Kamp Hattem. En dat de kinderen er zin hebben bleek wel bij aankomst. Vrolijke gezichten zag men genoeg. De mysterieuze ijscoman begroette de kinderen en gaf ze een envelopje met 'geld' mee. 'Goed bewaren,' was zijn enige boodschap.


ma2


De tenten werden opgezet, de kampementen ingericht en het bos staat nu vol met 40 kleine pizzarestaurantjes. Wat een gezelligheid!


Tijdens de avondactiviteit konden de kinderen het geld dat ze van de ijscoman gekregen hadden inzetten om extra geld te verdienen voor het noodlijdende Ristorante di San Creco. Want door een geniepige streek komen er geen klanten meer naar het restaurant. De actie slaagde. De kinderen verdienden veel geld dat werd verzameld in een grote spaarpot.


Dag 1 zit er op. De kinderen liggen in hun tent de mentoren bespreken de dag van vandaag en die van morgen. Als de rest van de week net zo goed verloopt als vandaag wordt het nog een mooie week!

© Copyright 2019 Nationaal Kamp Hattem Design by

WvH

Google+