sluiten
› Nieuws › Sipke Jan Bousema opent 56e Nationaal Kamp Hattem
PromofilmBekijk de promofilm

Sipke Jan Bousema opent 56e Nationaal Kamp Hattem

Op 3 juni aanstaande zal Sipke Jan Bousema het 56e Nationaal Kamp Hattem openen. De organisatie van de schoolwerkweek voor kinderen van groep 7 en 8 is er trots op dat er wederom een bekende Nederlander naar Hattem komt.


‘Wij proberen ieder jaar een bekende van de kinderen naar Hattem te halen. Het geeft toch net dat extra tintje aan de opening van onze schoolwerkweek,’ aldus Floris de Jonge, Creatief Kampleider van Nationaal Kamp Hattem.


sipkejanSipke Jan Bousema maakte zijn presentatiedebuut  in 1999 bij SchoolTV Weekjournaal, gevolgd door Avro’s Kids for animals.

In de jaren die volgen, presenteert Sipke Jan tientallen programma’s voor kinderen én volwassenen, zoals Wie is de Mol? Junior, Junior Songfestival, DoReWie?, Op de Bon, Cash op Zolder en Opsporing Verzocht.olgd door Avro’s Kids for animals.

Hoewel het grote publiek Sipke Jan kent als presentator, is dat slechts één van zijn vele talenten. Zo is hij de bedenker van de programma’s Museumbende en ZipZoo: Coördinaat X, dat in 2005 de Gouden Stuiver voor Beste Jeugdprogramma wint op het TelevizierRing Gala.

Daarnaast is Bousema acteur. Hij is te zien in de film De Schippers van de Kameleon (‘03), in zijn eigen theaterproductie Sipke Jan en het mysterie van de magische bol (‘05) en in Sprookjesboom, de musical (‘10).Sipke Jan Bousema zal een gastrol spelen in het openingsspel van de 56e Kampweek, die de kinderen dit jaar een reis naar Italië laat maken. Tijdens het avontuur ‘La Destino di San Creco’ strijden de kinderen tegen de ‘Scorriemorrie familie’ die het slecht voor heeft met een restaurant in het dorp ‘Hattemo’.   


De organisatie van deze unieke kampeerweek is in handen van zo’n vijftig vrijwilligers uit het hele land. Mensen die weten wat het voor een kind betekent om op kamp te gaan, die zelf ervaren hebben wat het ‘Hattemgevoel’ is: slapen in een tentje, je eigen potje koken, water halen bij de kraan, spelen en speuren in de natuur, samenwerken, doorzetten als het even minder gaat, vriendjes maken en nog veel meer!


Het 56e Nationaal Kamp Hattem duurt dit jaar van 3 tot en met 7 juni 2013.


(foto: www.sipkejan.nl)


© Copyright 2019 Nationaal Kamp Hattem Design by

WvH

Google+