sluiten
› Nieuws › Vrijdag 8 juni
PromofilmBekijk de promofilm

Vrijdag 8 juni

En dan zit zelfs de vrijdag er alweer op. De dag die maandag nog heel ver weg leek was voor je het weet toch heel dichtbij. Ook deze dag begon weer met de toeter om wakker te worden en natuurlijk was er even tijd om te ontbijten. Maar daarna was het nog even volle bak er tegenaan, want er stond nog maar een activiteit op het programma en natuurlijk kon deze je zomaar belangrijke punten opleveren voor het eindklassement. 


Als deze inspanningen geleverd zijn is het tijd voor het eindspel. De laatste losse eindjes van de problemen in Sanda Kroku moeten opgelost worden en dat stond nu toch echt te gebeuren. De Totem van de Macht wordt gevonden als Yolo-Yolo op zijn trommel, die hij gisteren bij de loterij won, de trom slaat. Er draait iets om op het podium en wat blijkt? De Totem van de Macht waar al een week lang naar gezocht wordt stond al een week vermomd als boom op het podium. Natuulijk lopen Miss' Teek en Lil'Cookie in de val met hun neppe tooi, mantel en staf en voor je het weet liggen ze onder een grote berg Kiwisap en Maoridrap. 


2d6649a28281468e8c96557afd37c40d_512


En natuurlijk komt Hatoempapa, koning van Sanda Kroku, vervolgens Yolo-Yolo en Zespri bedanken. En natuurlijk wordt Yolo-Yolo tot koning benoemd, want hij heeft inmiddels alle elementen die nodig zijn bij de Totem van de Macht weten te brengen. Eind goed, al goed!


813052ecdfe849c58aa9aac952cae6ed_512


Het moment is dan aangebroken dat de kinderen hun tenten opruimen, hun Kampementje afbreken en de keukentjes weer ontknopen. En het moet gezegd: Ze hebben het bos traditioneel weer schoner achter gelaten als dat het was toen ze erin kwamen. Een dikke pluim natuurlijk!


Natuurlijk vertrekt niemand uit het Hattemse bos zonder het traditionele en ceromoniele afscheid. Want natuurlijk was er ook dit jaar eentje de beste van alle groepjes die zich zo hard hebben ingezet. Het Wisselschild is gewonnen door de Boskiwi's uit Wemeldinge. Daarnaast staat het ornament een jaar te blinken in Mookhoek, want het groepje 35 won deze prachtige prijs. En nadat we minimaal 61 keer het Oh Nationaal Kamp hebben gezongen is het 61e Kamp toch echt klaar. We zwaaien alle bussen uit en staren in een leeg en verlaten bos...


75a49e8ca36c42949fb08481816d6142_512


Bedankt voor iedereen die ook maar een klein beetje betrokken is geweest. Het was fantastisch!

© Copyright 2019 Nationaal Kamp Hattem Design by

WvH

Google+