sluiten
› Nieuws › Maandag 4 juni
PromofilmBekijk de promofilm

Maandag 4 juni

En dan is het eindelijk 4 juni. En eindelijk is het dan zover dat de bus 's ochtends voor je klaar staat. Je mag eindelijk naar het Nationaal Kamp Hattem. Dus stonden er vanochtend bussen uit Terneuzen, Lemmer, Wemeldinge, Cadzand/Zuidzande, Kamperveen, Kampereiland, Schenkeldijk, Mookhoek, Terschelling, Rotterdam, Maasbracht en Nieuwegein op het bussenveld in Hattem.


e94edc51d5404fa2a08b6fa4123ba55c_512


Bij aankomst mocht iedereen natuurlijk direct aan de bak. Tenten opzetten, keukens knopen, omgeving in orde maken en natuurlijk plezier maken. Want hier keken bijna 300 kinderen en mentoren tenslotte al weken naar uit. Gelukkig hadden de hardwerkende Kampwachten al een heleboel werk verricht, dat scheelde een hoop.


ff9e487dbe424e9ab41bb7c94ae38487_512


Toen alle kampementen een beetje in orde waren kon het spektakel dan echt beginnen. En natuurlijk kon dit niet zonder een speciale gast die het kamp op waardige wijze zou gaan openen. Niemand minder dan Lisa Wade kwam de opening dan ook extra kleur geven. Als journaliste Lisa Wademinute van nieuwsblad KiwiPedia telde zij af met de kinderen. Daarna haalde ze een speciale hendel over, waarna luid muziek, gestreken vlaggen zelfs een heuse waterval niks aan onduidelijkheid over lieten. Het 61e Nationaal Kamp was en is geopend! En daarna mocht iedereen natuurlijk massaal met Lisa op de foto en deelde ze volop handtekeningen uit.


092d7fa145ba4318ac28808272cf85b7_512


Natuurlijk begon het toen pas echt, want er stond een heuse wandeltocht op het programma. De Bosmanu Haki Haki moest tenslotte gevonden worden in het bos, want het zou best eens kunnen dat hij de sleutels van de kist met 40 sleutelgaten in zijn bezit heeft. En in die kist kon weleens de Staf der Voorspoed zitten. En dat is naast de Tooi der Wijsheid en de Mantel der Liefde een van de drie elementen die bij de Totem van de Macht tezamen gebracht moeten worden om de problemen op Sanda Kroku op te lossen.


Uiteraard kon de kist, nadat alle kinderen een kilometers lange tocht hadden gemaakt, aan het eind van de dag open en konden Yolo-Yolo en Zespri de Staf der Voorspoed tot zich nemen. En hij hielp gelijk een handje door de kiwipers van de slechte Britse ontdekkingsreizigers Miss'teek en haar maatje Lil'Cookie tot ontploffing te brengen. De eerste slag is gewonnen! Nu op zoek naar de andere elementen.


Maar er is nog wel een klein dingetje. Medicano! De enge medicijnman van Sanda Kroku, waarvan niemand weet of hij wel helemaal te vertrouwen is. Hij gedraagt zich heel vreemd en heeft zelfs gezegd dat hij weleens 's nachts in een vreemde tent zou kunnen kruipen. Brrrrr... Daarvan lopen de rillingen toch over je rug?


Maar hoe dan ook: Het was een meer dan prachtige eerste Kampdag. Met mooi weer, want niet te warm en de hele dag droog. Er zijn volop Kampliederen gezongen en de sfeer zit er meer dan geweldig in.


Kortom: Een mooie basis om er voor de 61e keer een geweldig Nationaal Kamp van te maken.

© Copyright 2019 Nationaal Kamp Hattem Design by

WvH

Google+