sluiten
› Kampen › 2018 › Dagverslagen › Woensdag
PromofilmBekijk de promofilm

Hattoempapa, een Maori verhaal

Als vanochtend de zon opkomt dan zijn we bijna op de helft. Het is woensdag. De kinderen die niet voor het eerst mee gaan die weten het allang: Het kan niet anders of dat wordt weer een groot spektakel. Dat blijkt al snel als na het ontbijt de toeter gaat die de oproep doet om allemaal naar het Amfitheater te komen. Natuurlijk worden er de gebruikelijke liedjes gezongen, maar al snel komt er iemand het podium op die luid een Haka begint te doen.


En daar bleef het niet bij, want er stond een ochtend met activiteiten door het bos op het programma. Maar het allerleukste was dat een van die activiteiten een workshop ' Haka leren'  was. Dat was spannend, leuk en natuurlijk voor iedereen nieuw. 


a69a6f0292694d158ed822b0d3171393_512


Natuurlijk waren er veel meer verrassingen in petto. Want tijdens het middageten zat er opeens een gast bij alle groepjes aan tafel. Alle Kampwachten en Kampstafleden schoven gezellig aan en aten gezellig mee in het bos bij de kinderen. Zo konden de kinderen alle vragen stellen over het Nationaal Kamp die ze maar wilden. En het waren supergezellige maaltijden.


's Middags stond er een activiteit op het programma waarbij de groepjes elkaar mochten uitdagen voor een duel. Ze konden daarbij amuletten verdienen en die waren later weer nodig. Want het echte spektakel bleek nog te komen. De kiwiverwerkingsmachine van Miss'Teek en Lil'Cookie moest onklaar gemaakt worden. Met een ontstekeningmechanisme die werkte op een amulettencode kwam deze installatie tot ontploffing. Natuurlijk met echt vuur, echte rook en echte knallen. Reuzespannend!


7f5287100afe4129ac79c25d9b6b60f9_512


11e6983ee0f047548bec513b94c65944_512


Na al die hectiek kon men even tot rust komen op de markt. Iedereen kon even lekker een frietje eten, spelletjes doen, naar de livemuziek van Gerrie luisteren of een mooie pet of een gaaf T-shirt kopen. Ook kwamen de ouders gezellig op visite. Kinderen lieten trots hun tentjes en zelfgeknoopte keukentjes aan hun vader, moeder, broer, zus of opa en oma zien. De spanning die het slapen in een tentje eerder deze week nog met zich meebracht heeft plaats gemaakt voor trots. 


Als dat allemaal geweest is dan is het eindelijk zover. Want waarom zou je een Haka leren om er vervolgens helemaal niets mee te doen? U snapt het al: Niet veel later stonden alle vaders en moeders met open mond te kijken hoe hun zoon of dochter een echte Haka liet zien in het Amfitheater. Na nog een spetterend toneelspel was het weer tijd voor het dagsluitingslied. Daarna verlieten alle vaders en moeders het bos weer en werd het langzaam maar zeker weer rustig in het bos. En natuurlijk werd het ook tijd om te slapen.


Want morgen staat natuurlijk de sportdag op het programma. De dag dat alle energie die nog over is heel erg hard nodig is. Natuurlijk moeten er in Sanda Kroku ook nog wat zaakjes op orde gebracht worden. Na de gewonnen strijd van vandaag hebben Yolo-Yolo en Zespri misschien dan wel de Staf der Voorspoed en de Tooi der Wijsheid, maar nog niet de Mantel der Liefde. En de Kiwiverwerkingsplannen van Miss'Teek en Lil'Cookie zijn dan wel met een donderende knal teniet gedaan, maar ze zijn nog altijd niet uitgeschakeld.


Genoeg te doen dus morgen. Vanuit de bossen een goede nacht gewenst.

© Copyright 2019 Nationaal Kamp Hattem Design by

WvH

Google+