sluiten
› Kampen › 2018 › Dagverslagen › Dinsdag
PromofilmBekijk de promofilm

Hattoempapa, een Maori verhaal

Vanochtend in alle vroegte werden de kinderen voor het eerst wakker in hun tentje. Het is duidelijk wat anders dan de boxsprings van thuis, maar de luchtbedjes en slaapmatjes voldeden blijkbaar toch om een goede nachtrust te maken. Tenminste, dat moet haast wel, want iedereen ging goedgeluimd en vrolijk op pad.


Traditioneel is de dinsdag natuurlijk de dag van de lussentocht. Dat was vandaag, tot schrik van velen, natuurlijk niet anders. Er stond aardig wat te lopen op het programma, maar gelukkig was het weer mooi en stond er tussen het lopen door een heleboel spannends op het programma. 


Wat te denken van bijvoorbeeld een heuse klimmuur? Of het inmiddels niet meer weg te denken boogschieten? Voor de waterratten stond er waterestafette op het programma, de nieuwe Max Verstappens onder ons konden zich uitleven in het skelterrijden en voor wat meer actie kon je terecht bij de tokkelbaan. De lussentocht mag dan gezien worden als een zware tocht, maar wat staat er toch een hoop moois tegenover, zeg!


 81d2b746aaea4c43839a0d8ba283ed28_5123c70859b396547168b750d10d8495259_512


Net als gisteren mochten de kinderen hun eigen eten koken. Vandaag stond er kipkerrie op het menu. De een is misschien al een wat meer ervaren kok als de ander, maar de taken worden gelukkig goed verdeeld. Zo moet er ook eten gehaald worden en zal er toch ook iemand moeten afwassen. 


's Avonds was het best spannend, want de kinderen mochten zelf op het toneel. Voor een groot aantal was dit misschien wel de eerste keer in hun leven. Maar het ging iedereen goed af. Elke school mocht een eigen toneelstukje opvoeren en het plezier spatte ervan af. En Cadzand/Zuidzande mag als winnaar voor de eerste keer het nieuwe wisselprijsje mee naar huis nemen. Is dat niet mooi?


8b650fcbcca341a5a838b321d7cb9c62_512


Natuurlijk is ook het toneelspel nog erg spannend. De problemen zijn nog lang niet opgelost. De geheimzinnige Medicano ontfutselde vanochtend de Staf der Voorspoed van Yolo-Yolo en schonk deze aan Miss'Teek en Lil'Cookie. Gelukkig wisten Yolo-Yolo en Zespri wel aan het eind van de dag de Tooi der Wijsheid te veroveren. Voorlopig gaat het dus behoorlijk gelijk op in Sanda Kroku waar het spannende avontuur morgen weer verder gaat.


Want eerst zoeken de kinderen na een inspannende dag vol met nieuwe ervaringen en avonturen hun tentjes weer op. Een goede nachtrust is nodig. Er staan tenslotte morgen weer zoveel leuke dingen op ze te wachten.

© Copyright 2019 Nationaal Kamp Hattem Design by

WvH

Google+