sluiten
› Kampen › 2017 › Dagverslagen › Woensdag
PromofilmBekijk de promofilm

Mollenvangers op Molecaten

Voor je het weet ben je alweer over de helft. Want het is woensdag. De derde Kampdag van het 60e Nationaal Kamp Hattem. Ook weer een dag die direct met een verrassing begint. Bij een groepje uit Schenkeldijk is er wat geroezemoes en voor je het weet gaat het gerucht door heel het bos. Er is geen stromend water meer! Er komt geen water meer uit de kranen die her en der rondom de Kampementjes staan. Probleem!


Na het ontbijt komen we er in het Amfitheater al snel achter hoe dit komt. De slechte Ludwig en Louise schijnen een dam gebouwd te hebben om de molen te laten stoppen met draaien. En dan stroomt er natuurlijk nergens water meer. Er zit dus maar een ding op en dat is het probleem adequaat aanpakken: Opblazen die dam! Operatie Dorre Droogte wordt gestart.


whatsapp_image_20170614_at_22.47.25_512.


Natuurlijk zijn er eerst activiteiten in het bos, maar nadat er een goede maaltijd genuttigd is gaan de kinderen in keurige groepjes naar de Leemkule. Al snel zien de kinderen een grote dam die geplaatst is aan de rand van de grote kuil. Myrthe, een meisje uit groep 7 die voor het eerst mee is kan haar ogen niet geloven. 'Gaan we die dam echt opblazen? Echt vet! Maar ook spannend!' 


Niet veel later staat Bart Boursin bovenaan de kuil met een fietspomp de dam op te blazen. Bij de knal schrikken de kinderen natuurlijk. Maar als de dam echt opgeblazen blijkt is er al snel gejuich. Missie geslaagd!


Traditioneel is natuurlijk ook de markt op woensdag. Vaders, moeders, broers, zussen, ooms, tantes, verre neven en natuurlijk allerlei oude bekenden komen langs op de sfeervolle markt die deze keer zelfs voorzien is van een ware a capella band. Desiree uit Zwolle is als kind twee jaar meegeweest en is later zelfs nog een keer teruggekomen als Kampwacht. 'Het is altijd erg leuk om weer even te komen. Er zijn altijd wel wat bekenden en de sfeer is altijd gezellig'. En dat is het zeker. Kinderen krijgen de gelegenheid om trots hun tentjes en Kampementen te laten zien en lekker een frietje of ijsje te eten. En er valt ook een prachtige prijs te winnen. Molecaten Vakantieparken heeft een tegoedbon beschikbaar gesteld om een weekend te verblijven in het vakantiepark. De winnaar was er uiteraard buitengewoon blij mee.Natuurlijk mag ook het spektakel niet ontbreken. Kinderen mogen samen met hun ouders en alle andere aanwezigen genieten van een spannende battle in het Kampspel. Het strijdtoneel is zelfs voorzien van een waterbak waar de spelers natuurlijk te pas en te onpas in terecht komen. Gelukkig zijn de goedwillende Bart en Antje aan de winnende hand, maar de strijd is nog lang niks beslist. Helaas is de woensdag weer om en is het tijd om nog even bij elkaar in het Kampement te zitten en vervolgens lekker de tent in te gaan.


whatsapp_image_20170614_at_23.06.28_512.


whatsapp_image_20170614_at_23.15.37_512.


Morgen is het alweer donderdag. Ook dit jaar maken we geen uitzondering: De donderdag is de Sportdag. Mocht er nog iemand met energie over zijn dan kan hij deze morgen mooi kwijt op de sportvelden van VV Hattem. En daarna zullen we ongetwijfeld weer mogen genieten van een spannend Kampspel. Ludwig en Louise hebben namelijk gehint op Kladdegat. De Spookhond waarvan we al de hele week af en toe het gehuil en geblaf horen. Dat beloofd wat...

© Copyright 2019 Nationaal Kamp Hattem Design by

WvH

Google+