sluiten
› Kampen › 2017 › Dagverslagen › Donderdag
PromofilmBekijk de promofilm

Mollenvangers op Molecaten

En dan is het alweer donderdag. De op een na laatste dag van deze Kampweek. De zon schijnt nog steeds, de sfeer zit er nog buitengewoon goed in en bovenal moet er nog het een en ander gedaan worden voordat we met z'n allen weer naar huis mogen. Zoals elk jaar staat vandaag de sportdag op het programma. Blije gezichten wandelen dan ook al vroeg in de ochtend naar de sportvelden van VV Hattem.


Het is te hopen dat er nog wat energie over is, want er is nogal wat te doen. In de ochtend staat de atletiek op het programma. De spellen die zijn uitgezet zijn even sportief als creatief te noemen. De kinderen gaan namelijk onder meer blind ballen vangen met een jutezak, verspringen of een mollenrace doen. Hoewel iedereen natuurlijk erg fanatiek voor de winst gaat beleven we een sportieve ochtend. 


Tussen de middag staat de estafette op het programma. Iedereen heeft op school al de snelste renners of rensters geselecteerd en heeft druk geoefend met hard rennen en natuurlijk het op de juiste manier wisselen van het stokje. Voor de start zegt Laura uit Terneuzen dat ze erg hard kan rennen 'Maar ik ben ook een beetje bang voor een valse start', voegt ze toe. Gelukkig houden Laura en alle andere kinderen zich netjes aan de regels en hoeft er niemand gediskwalificeerd te worden. Om ons heen zien we feestende kinderen die als eerste gefinisht zijn, maar ook teleurstelling als het wel eens wat minder ging als gehoopt. Aan de sfeer op de tribunes ligt het niet, want de niet rennende klasgenootjes juichen hun vriendjes en vriendinnen luid toe.


ios_upload_thu_15_jun_2017_222425_512


Als de medailles voor de estafette verdeeld zijn kunnen we over op de teamsporten. Er is voor elk wat wils. Zo kan er gekozen worden tussen trefbal, voetbal, maar voor de liefhebbers is er bijvoorbeeld ook frisbee werpen. Hoewel je zou verwachten dat nu toch iedereen de tongen wel op de schoenen heeft hangen is de inzet en het fanatisme er nog steeds niet minder om. Als de finales geweest zijn mag er dan eindelijk gedoucht worden. En er moet natuurlijk terug gewandeld worden naar de kampementen om lekker te koken. Daarna is het tijd voor spektakel.


ios_upload_thu_15_jun_2017_22242501_512


Gisteren hadden 'bad guys' Ludwig en Louise aangekondigd dat ze spookhond Kladdegat zouden gaan inschakelen. Vanavond was het dan zover. In ons toneelspel speelden de leden van Toneelgroep Kladdegat mee en zelfs Dhr. Wiggers, burgemeester van Hattem, was bereid om een bijdrage aan het toneelspel te leveren. Het werd een waar spektakel. Kinderen mochten tijdens het toneelspel het Amfitheater uit om Kladdegat (Een hond van vijf meter lang, twee meter breed en twee meter hoog) op te jagen. Uiteindelijk werd hij in een kooi op het bussenveld gevangen genomen. Samen met Ludwig en Louise. Een luid gejuich steeg op, want nu komt de oplossing voor alle problemen wel heel dichtbij.


ios_upload_thu_15_jun_2017_22242504_512


ios_upload_thu_15_jun_2017_22242503_512


Na het zingen van het dagsluitingslied op het bussenveld werd het tijd om voor de laatste keer de tenten op te zoeken. Morgenmiddag staan de bussen klaar om iedereen weer lekker naar huis te brengen. Maar voor die tijd gaan we er nog een keer wat moois van maken. Met toneelspel, muziek en een activiteit. En opruimen natuurlijk. Ook dat hoort er bij... 

© Copyright 2019 Nationaal Kamp Hattem Design by

WvH

Google+