sluiten
› Kampen › 2016 › Dagverslagen › Maandag
PromofilmBekijk de promofilm

Hattamabad, in Oosterse sfeeren

Na maandenlang liedjes oefenen, Kampkleding maken en toneelstukjes oefenen was het dan eindelijk zover. Vanochtend mochten een kleine driehonderd enthousiaste kinderen met hun al even enthousiaste mentoren de bus instappen met als bestemming: Hattem. Of de bus nu van Terneuzen, Terschelling of Kamperveen vertrok, alle busschauffeurs slaagden erin tegen de klok van elven het Bussenveld in het vizier te hebben. Bestemming bereikt. We kunnen beginnen!


img_5669_512


Nadat de kinderen en hun bagage uitgeladen waren kon het echte werk beginnen. Eerst even nog door de poort langs die malle Fakir. Hij hielp de kinderen naar binnen met een Hattamabattie, zodat ze in elk geval tot 10 juni in Hattamabad mogen blijven. Daar waren ze erg blij mee, want de wachters van Grootvizier Bin Shniki en haar hulpje Suffi zijn natuurlijk niet blij met de komst van zoveel hulp voor marktkoopvrouw Neefar en haar sloeberige strijdmakker Sadiq. 


Voordat de strijd verder gaat moet iedereen zich natuurlijk wel eerst even rustig kunnen settelen. In rap tempo werden er tenten opgezet, luchtbedden opgeblazen, keukens geknoopt en kampementen sfeervol ingericht. Nog even op de foto in Kampkleding en dan zijn we er klaar voor. Iedereen volgt het geluid van de Hattemband die volop Kampliedjes aan het spelen zijn. Luidkeels wordt er meegezongen door alle aanwezigen. Ook de speciaal uitgenodigde sponsoren laten zich van hun beste kant horen en zingen vrolijk mee.


img_5698_512Dan kan het echte werk beginnen. Sadiq is door Bin-Shniki gevangen in een kooi die een slot heeft met maar liefst 36 sleutels. Neefar wil hem er natuurlijk uithalen, maar hoe? Bin-Shniki en Suffi zijn blij met de vers aangekomen lading 'sloebers'. Want die kunnen voor haar werken, zodat ze meer macht krijgt en meer geld en daarmee kan ze De Blinkende Bonk kopen en haar geheimzinnige Project Rode Reus eindelijk tot voltooiing brengen. 


Maar wat Neefar ook probeert, ze krijgt de kooi niet open. Dan komt er plotseling een geest uit een fles en die geeft uiteindelijk een belangrijke hint: Zoek de sleutels in het bos. De geest was ook nog zo vriendelijk om de wens het 59e Nationaal Kamp officieel te open in vervulling te laten gaan. Uiteraard met groots tromgeroffel werden de vlaggen gehesen. 


Daarna volgde uiteraard de tocht door het bos. Goed geluimd werden de routes gelopen en verschillende activiteiten uitgevoerd. Er was een heuse sterrenhemel, er moesten vlaggen versierd worden en de kinderen gingen zelfs op de foto! En natuurlijk werden er sleutels gevonden. Alle kinderen draaien 1 voor 1 een sleutel in het slot, maar dan ontbreekt er eentje. Sadiq is nog steeds niet vrij. Maar gelukkig is daar de Fakir weer. Op een echt vliegend tapijt komt hij met knikkende knie"en de laatste sleutel brengen. Sadiq is toch vrij!


img_5716_512


Als de schemer langzaam invalt zit de eerste Kampdag er alweer op. Met prachtig weer en een bos vol met goedgehumeurde mensen kan het niet anders zijn dat deze eerste dag een voorbode is van weer een geweldige Kampweek. De 59e alweer. We gaan er weer wat moois van maken met z'n allen.

© Copyright 2019 Nationaal Kamp Hattem Design by

WvH

Google+