sluiten
› Kampen › 2016 › Dagverslagen › Donderdag
PromofilmBekijk de promofilm

Hattamabad, in Oosterse sfeeren

Donderdag. U leest het goed. Het is alweer donderdag als we deze ochtend de toeter weer door de Hattemse bossen horen schallen. Weer een dag verder, maar nog steeds met ongewijzigd goed humeur. Zelfs na drie drukke dagen met slapen in een tent, zelf koken en vooral plezier maken. Dat zou normaal gesproken toch voldoende moeten zijn om minimaal met de tong op de schoenen naar de sportvelden te lopen. Voor de deelnemers van dit 59e Nationaal Kamp echter niet. 


De bekenden van het Nationaal Kamp weten het natuurlijk. Donderdag is het sportdag. Mocht je na drie dagen nog energie over hebben dan kun je deze volop kwijt op de sportvelden of in het zwembad. Verrassend kwiek zien we de groepjes kinderen vanochtend hun kampementen verlaten. Aangekomen beginnen ze met een heuse ochtendgymnastiek. Zo komen de spieren lekker los en hebben ze de warming-up vast in de pocket.


img_5874_512


Daarna beginnen de spelen. Er is natuurlijk weer voor elk wat wils. We zien onder anderen Flag Football, hockey, lijnbal en degene die wat minder hebben met een bal vermaken zich volop met een frisbee. Wederom spat er eventueel plezier als zweet af van de kinderen die allemaal duidelijk laten zien dat ze een aardige dosis sportiviteit in zich hebben. Ook de estafette is weer een daverend succes. Iedereen trekt zijn of haar snelste sprint en zij die niet meerennen moedigen hun plaatsgenoten luid en duidelijk aan. 


fullsizerender_512


img_5871_512


's Middags is het tijd voor de teamsporten. Alle deelnemende plaatsen hadden hun sterkste handbal, trefbal, voetbal en slagbalteams samengesteld. Uiteraard waren we allemaal weer getuigen van zeer spannende, maar evengoed sportieve toernooien met natuurlijk een heleboel winnaars en winnaressen. Dankzij die prijzenregen mochten heel veel kinderen 's avonds in het Amfitheater hun eigen medaille ophalen op het podium bij de dames van de jury. En natuurlijk zongen ze het winnaarslied uit volle borst mee.


In het Amfitheater werd er afgesloten met het Kampspel. Het werd spannend, want de Fakir Malle Baba had er alles aan gedaan om de Rode Reus te maken, maar dat lukte toen hij er een grote schop tegen gaf. Sadiq en Neefar kwamen op en konden eindelijk contact krijgen met Sultan Ali-Boe-Boe. Die beloofde direct terug te komen naar Hattamabad. Het kan toch bijna niet anders dan dat alles morgen weer goed komt, toch?


img_5922_512


 

© Copyright 2019 Nationaal Kamp Hattem Design by

WvH

Google+