sluiten
› Kampen › 2015 › Dagverslagen › Vrijdag
PromofilmBekijk de promofilm

De legende van de Fairy Banner, McMuffins en McEvils

Alweer de laatste kampdag. De dag van opruimen, afbreken en inpakken. Om half tien worden de kinderen naar het amfitheater getoeterd. Er is nog werk te doen. Het banier is compleet, maar nog in handen van de McEvils. Ze staan al op de kantelen onze McMuffins uit te lachen. Gelukkig is daar de redder in nood, Lenny. Hij heeft nog een interessant weetje. Op een briefje die we in een koker vinden staat een boodschap. Maar er missen een heleboel woorden. De clans hebben vanmorgen in het bos nog een spannend codespel gespeeld, waarbij ze tot grote verrassing van Zac en Lassie de missende woorden hebben gevonden. De boodschap vertelt nu: 'trek aan de tweede fakkel van rechts'. Lassie probeert het, maar haar armen zijn te kort. Haar grote sterke daddy helpt en ja hoor, er lijkt iets te gebeuren. Ineens horen we Evelyn en Edna hard gillen. Dan klapt er een geheime gang open en de twee spoelen zo met liters water het kasteel uit. Joepie! We hebben ze verslagen. De twee bieden hun excuses aan. Lassie besluit ze niet te zwaar te straffen, want donderdagavond hebben we geleerd dat vrede het belangrijkst is. Ze verbant de twee naar het moeras. Evelyn en Edna druipen af. De McMuffins vieren feest. Nu moet alleen nog het banier gehesen worden door Lassie, zodat zij eindelijk officieel Lady van Hattemoor is. Lassie begint snel aan haar taak. Onder luid gejuich wordt het banier gehesen. Hoera voor Lassie! Lady van Hattemmoor! De grote troon wordt binnen gebracht en Lassie neemt plaats. Alles is goedgekomen in Hattemmoor. Nog een laatste keer klinkt de titelsong. De hele kampstaf en de kampwachten komen even op het podium om te dansen en te buigen natuurlijk. Onder luid applaus gaat iedereen af.


20150605_102005_512 


Nu is het toch echt tijd om alle tenten af te breken en de kampementjes op te ruimen. De regel in Hatttem is dat we het bos netter achterlaten, dan het was. Dus dat is nog een flinke klus. De kinderen werken hard en de kampcontroleurs zijn blij verrast als ze alle opgeruimde bosplekken checken.


20150605_114031_512


Nog één allerlaatste keer gaat de toeter voor het amfitheater. De slotceremonie begint. Het wisselschild wordt dit jaar uitgereikt aan de McBerrys uit Terschelling. Zij hebben het allerhardst gewerkt en gestreden, zo hebben zij de meeste punten bemachtigen. Een fantastische prestatie.


img20150605wa0019_512


De prijs voor de mooiste kampkleding en kampement ging naar de High Scotties uit Mookhoek.


img20150605wa0017_512


De klok wordt weer terug gezet en daarmee zijn we vertrokken uit Schotland en terug in Nederland. Van het jaar 1256, zijn we weer in 2015. Dan is het nu toch echt tijd om afscheid te nemen, in de bussen te stappen en naar huis te gaan. Tijdens het uitzwaaien zingen we hard ons afscheidslied.


'De tijd is snel voorbijgegaan, zodat we weer naar huis toe gaan. Maar volgend jaar zien wij elkaar bij Nationaal Kamp!'

© Copyright 2019 Nationaal Kamp Hattem Design by

WvH

Google+