sluiten
› Kampen › 2015 › Dagverslagen › Dinsdag
PromofilmBekijk de promofilm

De legende van de Fairy Banner, McMuffins en McEvils

Vroeg in de ochtend wekt de toeter alle kinderen in het Hattemmoorse bos. Weer een nieuwe dag om de strijd aan te binden met de zusjes McEvil. Maar eerst lekker ontbijten en natuurlijk je tandenpoetsen bij het zelfgegraven putje.

De tweede toeter roept alle
clanmembers naar het amfitheater. Daar ontdekt Lassie dat het kasteel weer op de vlag is verschenen, maar alle andere symbolen er nu zijn afgevallen. Dat schiet niet op. En erger nog: Zac Doodle is zijn stem kwijt. Zelfs de vieze middeltjes van de oude Duncan helpen niet. Evelyn en Edna komen ook kijken wat de consternatie is. En wat blijkt? Hun stemmen zijn helemaal in de war, dan weer hoog, dan weer laag, de vreemdste geluiden komen eruit. Tijd om weer het bos in te gaan, op zoek naar de muzieknoten die nodig zijn om de muzieknoot van het banier weer terug op de vlag te krijgen. De clans trotseren weer en wind om de lussentocht uit te lopen.


img20150602wa0011_512

img20150602wa0035_512


Onderweg verzamelen ze punten door tegen elkaar te strijden bij spannende spellen zoals mijnenvegen, blind doolhof, ski lopen en natuurlijk het boombalspel. Het richtingsgevoel van onze dappere strijders werd ook meteen getest. Evelyn en Edna zijn gesignaleerd in het bos en hebben de kinderen flink laten schrikken. Moe gestreden is de dag nog niet gedaan.


dsc_4709_512

Terug in het amfitheater komt Lenny met een ingewikkelde machine. Dankzij de punten die de kinderen in de lussentocht hebben verzameld komen er muzieknoten uit het apparaat gerold. Zac zet ze op een notenbalk, maar helaas, er ontbreekt er één. Na een tip van Lenny besluiten we met z'n allen een avond te vullen met muziek, dans, toneel en verhalen, om zo de muzieknoot terug te krijgen die nodig is om de notenbalk compleet te maken. En wat een mooie avond was dat!


dsc_4709_512


dsc_4717_kopie_512


Terneuzen nam uiteindelijk de prijs mee naar huis voor het beste optreden. Nog belangrijker, na een avond vol muziek verscheen de muzieknoot weer op het banier! Met deze overwinning is het tijd om terug te keren naar de kampementen en de tentjes eens van binnen te bekijken. Morgen wordt weer een spannende kampdag!  

© Copyright 2019 Nationaal Kamp Hattem Design by

WvH

Google+